La saiga

La saiga (Saiga tatarica) és un antílope de grandària mitjana (60 a 80 cm d’alçada) que habita les estepes d’Àsia Central i que està classificat per la UICN com «en perill crític». Viuen principalment a Kazakhstan i Uzbekistan, encara que es poden trobar a diverses zones de Rússia (Kazan), Xina i Mongòlia. Els mascles són una mica més grans que les femelles i tenen cornamentes de 25 a 30 cm.