Potes Blaves

El mascarell camablau és un ocell molt dòcil i no té l’instint de fugida i de por que tenen altres ocells. No és més gran que un ànec i les femelles són més grans que els mascles. L’hàbitat natural d’aquest ocell són les illes àrides, tropicals i subtropicals de la costa pacífica de Sud-amèrica i Centreamèrica, des del Perú fins a Mèxic, incloent-hi les illes Galápagos.

L’alimentació del mascarell camablau consisteix totalment en peixos. Per obtenir-los se submergeix dins el mar, a vegades des d’una gran altura, i neda submergit fins que caça la seva presa. Habitualment aquests mascarells cacen en bandades, però en canvi l’individu no consumeix l’aliment caçat amb el grup, sinó que acostuma a menjar-lo aïllat. La parada nupcial és especialment vistosa, amb el mascle mostrant les seves potes blaves per impressionar la femella. Aquesta pon dos o tres ous i la incubació es reparteix entre els dos membres de la parella i utilitzen els peus per mantenir els ous calents